Perfektný a rýchly nepečený dezert podľa receptu z youtube, ktorý pripravíte za pár minút a potom sa už len chladí.
Minimálne úsilie a maximálny výsledok!
Potrebujeme:
300 g dlhých piškót
250 ml mlieka
Na krém:
2 vajcia
80 g cukru
8 g vanilkového cukru
100 g hladkej múky
500 ml mlieka
100 g tmavej čokolády
60 g práškovej šľahačky
125 g masla
200 ml šľahačkovej smotany
1 PL nutelly
čokoláda na zdobenie
Plech s rozmerom 24 cm
Postup:
Do hrnca si rozbijeme vajcia, pridáme cukor, vanilkový cukor a vyšľaháme metličkou do peny.
Zapracujeme múku, vymiešame dohladka a primiešame mlieko.
Dáme na sporák.
Počas varenia pridáme nalámanú čokoládu a zapracujeme, kým sa všetko pekne nespojí.
Krém preložíme do misky spolu s práškovou šľahačkou.
Pridáme maslo a vyšľaháme ručným šľahačom.
Tortovú formu si potiahneme potravinárskou fóliou.
Piškóty namáčame do mlieka a ukladáme na dno formy, aj po okraji.
Následne nalejeme krém.
Piškóty namočené v mlieku naukladáme aj navrch krému a prikryjeme potravinárskou fóliou.
Odložíme do chladničky, najlepšie na noc.
Nakoniec si vyšľaháme šľahačkovú smotanu s nutellou, stuhnutý dezert vyklopíme a celý vrch potrieme.
Ozdobíme nastrúhanou čokoládou a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: