plny-hrniec_transparent_negativ.png

MOKRÁ bábovka za 10 minút: Tento HRNČEKOVÝ recept si pripnite na chladničku, je fantastický!

Vynikajúca hrnčeková bábovka s orieškami a vôňou kávy. Prekvapí vás, aká je jednoduchá.

Nadýchaná a vzdušná kávová bábovka, ktorej prípravu zvládne aj úplný začiatočník.

 

 

Jej chuť je tak neodolateľná a lahodná, že si oblížete všetky prsty.

Nenáročný recept na dokonalú bábovku z youtube kanála Sweet Sorcery by Elena.

Potrebujeme:

Na cesto:

1 šálku kryštálového cukru (180 g)

4 veľké vajcia

1 šálku rastlinného oleja (190 g)

1 šálku vody (200 ml)

2,5 šálky hladkej múky (350 g)

2 PL kukuričného škrobu (40 g)

10 g prášku do pečiva (1/2 PL)

10 g vanilkového prášku (1/2 PL)

3 PL kakaa (45 g)

Na zaliatie:

2 ČL instantnej kávy (2,5 g)

2 PL kryštálového cukru (40 g)

1/2 šálky horúcej vody (100 ml)

2 šálky mlieka (400 ml)

Ďalej:

100 g rozpustenej mliečnej čokolády

Nesolené arašidy

Postup:

Do misky nasypeme cukor a pridáme vajcia.

Mixérom dobre premiešame.

 

 

Nalejeme olej a vodu a metličkou premiešame.

Do zmesi preosejeme múku so škrobom, práškom do pečiva, vanilkovým cukrom a kakaom.

Metličkou dôkladne vymiešame.

Zapekaciu formu dôkladne vymastíme maslom. Nalejeme cesto.

Formu vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme 30 minút pri teplote 170°C.

Kým sa bábovka pečie, pripravíme si kávovú polevu:

Klasicky si prirpavíe kávu: do nádoby naspyeme kávu, cukor a zalejeme horúcou vodou.

Miešame, kým sa káva a cukor nerozpustí. Nakoniec pridáme mlieko a zamiešame.

Na tvrdej podložke nasekáme arašidy. Po upečení polejeme bábovku kávovou zmesou.

Hneď ako káva vsiakne, vyberieme bábovku z formy.

 

 

Vrch polejeme rozpustenou čokoládo a posypeme arašidmi.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes