Krémový gaštanový krémeš v tortovej forme, vynikajúci!
Potrebujeme:
500 g gaštanové pyré,
250 g mletých sušienok,
50 gramov roztopeného masla,
50 ml mlieka,
rum alebo rumová aróma podľa chuti
krém:
250 gramov masla,
2 bal. vanilkový puding (môžete použiť aj puding bez varenia)
600 ml mlieka.
Vrch:
šľahačka
strúhaná čokoláda.
Postup:
Na základ zmiešame pyré s rozmixovanými sušienkami.
Pridáme zmäknuté maslo a mlieko.
Pridáme pár kavpiek rumu.
A túto hmotu navrstvíme do tortovej formy.
Popicháme a dáma do chladničky.
Z pudingových práškov a mlieka uvaríme puding.
Odporúčam použiť puding bez varenia, ktorý stačí len vymiešať so studeným mliekom, už je ochutený.
Do pudingu vmiešame maslo a dobre prešľaháme.
Navrstvíme na gaštanový základ a na vrch navrstvíme šľahačku.
Posypeme čokoládou a môžeme podávať.
zdroj: ketkes