plny-hrniec_transparent_negativ.png

Legendárna FRANKFURTSKÁ POLIEVKA hotová do 30 minút: Za mňa najlepšia polievka, aká existuje!

U nás je táto polievka najobľúbenejšia zo všetkých receptov.

Frankfurtská polievka s párkom u nás doma rozhodne patrí medzi obľúbené pokrmy.

 

 

Pripravujem ju pomerne často, keďže je jednoduchá, rýchlo hotová a neskutočne chutná.

Nenáročný a rýchly recept na legendárnu frankfurtskú polievku z youtube kanála BAKLAZAN TV.

Frankfurtská polievka je obľúbená z mnohých dôvodov:

Jednoduchosť: Polievka sa ľahko pripravuje a nevyžaduje si žiadne špeciálne zručnosti ani exotické ingrediencie. Väčšina surovín je bežne dostupná a lacná.

Rýchlosť: Polievka sa dá uvariť rýchlo, do 30 minút, čo je ideálne pre zaneprázdnené rodiny.

Chuť: Polievka má lahodnú a sýtu chuť, ktorá je obľúbená u detí aj dospelých. Kombinácia mäsa, zeleniny a koreninov je harmonická a príjemná.

Výživová hodnota: Polievka je bohatá na bielkoviny, vlákninu a vitamíny, vďaka čomu je zdravým a výživným jedlom.

Variabilita: Polievka sa dá ľahko upraviť podľa chuti. Môžete pridať rôzne druhy zeleniny, mäsa alebo koreninov, aby ste ju prispôsobili svojim preferenciám.

Tradícia: Frankfurtská polievka je tradičným jedlom v mnohých krajinách, vrátane Slovenska. Pre mnohých ľudí je symbolom domova a pohodlia.

Potrebujeme:

3 cibule

masť

6 párkov

3 strúčiky cesnaku

2 PL hladkej múky

1 PL sladkej papriky

1 l studenej vody (alebo vývaru)

4 veľké zemiaky

1 PL majoránky

soľ

mleté čierne korenie

100 ml smotany na šľahanie

Postup:

Cibuľu ošúpeme a na hrubo nakrájame. Do hrnca pridáme masť.

Keď sa rozpustí, pridáme cibuľu.

 

 

Cibuľu zľahka osmažíme.

Pridáme na kolieska nakrájané párky a premiešame.

Smažíme tri minúty a pridáme na plátky nakrájaný cesnak.

Zamiešame a necháme smažiť 5 minút.

Pridáme múku, zamiešame a smažíme dve minúty.

Dbáme na to, aby sa múka nepripálila.

 

 

Nasypeme sladkú papriku a miešame.

Nalejeme studenú vodu alebo vývar. Dôkladne premiešame.

Pridáme ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky.

Do polievky pridáme majoránku a zamiešame.

Poriadne osolíme a ochutíme čiernym korením.

 

 

Zamiešame, prikryjeme a varíme cca 20 minút, kým nebudú zemiaky mäkké.

Po uplynutí doby pridáme smotanu. Povaríme ešte 5-7 minút.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes