Pečené zemiaky s s bylinkami, olivovým olejom a morskou soľou. Vynikajúce ako príloha, alebo len tak – ako chrumkavá večera s obľúbeným dressingom.
Potrebujeme:
Väčšie zemiaky
Olivový olej – 3-4 lyžice
Morskú soľ – 1 lyžičku prípadne podľa chuti
Sušené alebo čerstvé bylinky podľa chuti (oregano, tymian…)
Cesnak – 1 – 2 strúčiky
Postup:
Zemiaky dôkladne umyjeme – nešúpeme. Nakrojíme na plátky tak,a by sme zemiak celkom neprekrojili – viď. video.
V miske zmeišame olivový olej, soľ, bylinky, korenie a pretlačený cesnak. Premeišame a zmes nanesieme na zemiaky tak, aby sa dostala aj do vnútra zárezov.
Zemiaky preložíme na pelch vystlaný alobalom alebo papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 220 stupňov približne 50 minút.
Podávame ako prílohu, alebo s obľúbeným dressingom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: cookinglight