Jednoduchý a vynikajúci obed pre celú rodinu. Fašírky, zemiaky a smotanová omáčka na jednom plechu!
Potrebujeme:
Mleté bravčové a hovädzie mäso – 700 g
Ryža uvarená alebo len predvarená – pol pohára
Vajce – 1 ks
Pšeničná múka hladká – 2 polievkové lyžice
Zemiaky – 8 ks
Cibuľa – 2 ks
Cesnak 4 strúčiky
Kyslá smotana – 250 ml
Paradajková pasta – 2 polievkové lyžice
Mletá paprika sladká – 2 čajové lyžičky
1 zväzok kôpru
Soľ a korenie podľa chuti
Voda – 1/2 pohára – 1 pohár
Postup:
Mleté mäso zmiešame s ryžou, nadrobno nakrájnou cibuľou, cesnakom, ochutíme soľou, korením a dobre premiešame.
Zo zmesi formujeme guľky.
Takto vyzerajú výsledné guľky.
Guľky obaľujeme v múke.
Medzi guľky uložíme celé alebo na polovicu prekrojené zemiaky.
Kyslú smotanu zmiešame s paradajkovou pastou, koreninami a soľou. Do zmesi vmiešame aj vodu.
Zmes natrieme na mäso a zemiaky, vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme približne 1 hodinu a 20 minút – treba sledovať, všetko závisí od rúry aj veľkosti mäsových guliek a zemiakov. Ak máte pocit, že povrch sa môže pripáliť, môžeme podľa potreby prikryť alobalom a na konci nechať zapiecť odkryté.
Podávame posypané zelenými bylinkami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)