Toto je asi najlepšia torta, akú som kedy piekla a je skutočne jednoduchá. každý, kto ochutnal tipoval. že je to pravý sacher. Táto verzia ej ale oveľa jednoduchšia. recept mám od pani Petry K. z mimibazaru. Tajomstvo jej fantastickej chuti je v obyčajných jablkách. :-)
Potrebujeme:
100 g masla
250 g jabĺk
3 vajcia
200 g kr. cukru
250 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
3 PL kakaa
Na potretie korpusu: ríbezlový alebo marhuľový lekvár
+ čokoládová poleva, akú máte radi
Postup:
Maslo necháme zmäknúť, jabĺčka ošúpeme, očistíme a nastrúhame. Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšlaháme do tuha.
Múku preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva a kakaom.
Zmäknuté maslo, žĺtka a cukor vyšlaháme do peny. Ak máme kyslé jablká, možno dať viac cukru, ak sú sladšie, zase o niečo menej.
Do žĺtkov s maslom vmiešame strúhané jablká, ďalej múku s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec zľahka vmiešame sneh. Cesto je trošku hustejšie, nevadí, jabĺčka pustia šťavu a koláč bude nakoniec dostatočne šťavnatý.
Dáme do vymastenej alebo papierom vystlatej formy a pečieme v predhriatej rúre pri 160 stupňoch približne 30 minút.
Tortu dáme vychladnúť, prerežeme a natrieme lekvárom. Vrch polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme napríklad polovicami orechov. Najlepšie chutí so šľahačkou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
autor: Maťa T.