plny-hrniec_transparent_negativ.png

Falošný Sacher za 30 minút: Kto ochutnal neveril, že to nie je originál – najlepšia torta, akú som kedy piekla!

Toto je asi najlepšia torta, akú som kedy piekla a je skutočne jednoduchá. každý, kto ochutnal tipoval. že je to pravý sacher. Táto verzia ej ale oveľa jednoduchšia. recept mám od pani Petry K. z mimibazaru.

Toto je asi najlepšia torta, akú som kedy piekla a je skutočne jednoduchá. každý, kto ochutnal tipoval. že je to pravý sacher. Táto verzia ej ale oveľa jednoduchšia. recept mám od pani Petry K. z mimibazaru. Tajomstvo jej fantastickej chuti je v obyčajných jablkách. :-)

Potrebujeme:

100 g masla

250 g jabĺk

3 vajcia

200 g kr. cukru

250 g polohrubej múky

1 prášok do pečiva

3 PL kakaa

Na potretie korpusu: ríbezlový alebo marhuľový lekvár

+ čokoládová poleva, akú máte radi

Postup:

Maslo necháme zmäknúť, jabĺčka ošúpeme, očistíme a nastrúhame. Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšlaháme do tuha.

Múku preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva a kakaom.

Zmäknuté maslo, žĺtka a cukor vyšlaháme do peny. Ak máme kyslé jablká, možno dať viac cukru, ak sú sladšie, zase o niečo menej.

Do žĺtkov s maslom vmiešame strúhané jablká, ďalej múku s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec zľahka vmiešame sneh. Cesto je trošku hustejšie, nevadí, jabĺčka pustia šťavu a koláč bude nakoniec dostatočne šťavnatý.

Dáme do vymastenej alebo papierom vystlatej formy a pečieme v predhriatej rúre pri 160 stupňoch približne 30 minút.

Tortu dáme vychladnúť, prerežeme a natrieme lekvárom. Vrch polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme napríklad polovicami orechov. Najlepšie chutí so šľahačkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

autor: Maťa T.

Najlepšie recepty na dnes