plny-hrniec_transparent_negativ.png

Extrémne chutný a jednoduchý koláč s mliečnou penou: Dokonale nadýchaná nepečená maškrta!

Tomuto dezertu neodoláte. Je taký chutný, že každý, kto ho ochutnal, pýtal ďalšiu porciu!

Potrebujeme:

Na cesto:

200 g sušienok BEBE

50 g masla

100 ml mlieka

3 PL kakaového prášku

100 g krupicového cukru

Na krém:

300 ml mlieka

4 PL detskej krupice

citrónová kôra z polovice citróna (bez chemického ošetrenia)

2 PL citrónovej šťavy

180 g masla

100 g práškového cukru

štipka soli

200 g kondenzovaného mlieka

Na polevu:

100 g čokolády

50 ml mlieka

50 g masla

Postup:

Ako prvé si pripravíme krém. Mlieko nalejeme do hrnca a dáme ho variť. Pridáme štipku soli a za stáleho miešania pridávame krupicu. Kašu varíme dovtedy, kým úplne nezhustne. Musí mať hladkú konzistenciu bez hrudiek.

Kašu odstránime zo sporáka a necháme vychladnúť. Potom do nej pridáme citrónovú šťavu a kôru. Zmiešame. Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, až kým nevznikne homogénna krémová konzistencia.


Zhustnutú kašu postupne (v 3 krokoch) zašľaháme do masla, aby bol krém hladký.

Kondenzované mlieko (za studena, vybraté z chladničky) pridáme do výslednej krupicovej zmesi a vymiešame do hladka.

Krém zakryjeme potravinárskou fóliou a vložíme do chladničky.

Pripravíme si cesto. Do hrnca nalejeme 50 ml mlieka, pridáme kakaový prášok a cukor. Za stáleho miešania varíme, kým nevznikne homogénna zmes. Pridáme zvyšné mlieko a maslo. Varíme, kým sa maslo a cukor úplne nerozpustia.

Sušienky si pomelieme na malé kúsky.

Rozdrvené sušienky a čokoládovú hmotu zmiešame. Ak zmes vyzerá sucho, môžete do nej pridať ešte niekoľko lyžíc mlieka. Formu s priemerom 24 cm si vystelieme papierom na pečenie. Na dno prenesieme sušienkovú zmes a rovnomerne rozotrieme. Pomocou lyžice ju čo najlepšie zatlačíme, aby pekne držala pokope a neboli tam diery.

Na povrch sušienkového cesta rovnomerne rozotrieme krém.

Odložíme do chladničky asi na 2-3 hodiny, aby všetko dobre stuhlo. Nakoniec si pripravíme polevu. Čokoládu nalámeme na kúsky a dáme do hrnca spolu s mliekom a maslom. Zohrejeme na miernom ohni a miešame. Poleva musí byť hladká a lesklá.

Polevu nechajte mierne vychladnúť, potom ju rovnomerne nalejte na povrch koláča.

Vložíme koláč do chladničky a necháme stuhnúť polevu.

Vyberieme z chladničky, dáme dolu boky tortovej formy, nakrájame a podávame. Prajeme dobrú chuť!

Zdroj: retete-usoare

Najlepšie recepty na dnes