plny-hrniec_transparent_negativ.png

Extra tuhý jahodový krém do všetkých letných receptov: Je BEZ vajec, BEZ cukru a BEZ masla!

Tento krém dávam do všetkých letných dezertov!

Dobrý krém je základom domácej prípravy sladkých pochúťok a tento jahodový krém je ideálny na plnenie tort, či zdobenie muffinov a zákuskov.

 

 

Vďaka tomuto čerstvému jahodovému krému dodáte svojim dezertom zdravý a lahodný nádych.

Výnimočný recept na nadýchaný jahodový krém z youtube kanála Tundes Cakes Recipes.

Potrebujeme:

600 g čerstvých jahôd

50 ml citrónovej šťavy (1/2 citróna)

2 PL medu (voliteľné, môžeme nahradiť cukrom alebo sladidlom)

50 g kukuričného škrobu (možno nahradiť 100 g hladkej múky)

 

 

300 ml mlieka

1 ČL vanilkovej esencie

250 ml smotany na šľahanie

Postup:

Na začiatku dôkladne umyjeme jahody.

Nakrájame ich na menšie kúsky.

Vložíme do menšieho hrnca.

 

 

Hrniec preložíme na sporák.

Pridáme citrónovú šťavu.

Premiešame a varíme na miernom ohni.

 

 

Z času na čas premiešame.

Pridáme med, zamiešame a necháme dve minúty prevrieť.

Hrniec odstavíme zo sporáku a jahody rozmixujeme.

 

 

Pridáme trochu mlieka a metličkou premiešame.

Potom pridáme škrob a dôkladne zamiešame.

Nalejeme zvyšok mlieka.

 

 

Do zmesi pridáme vanilkovú esenciu.

Hrniec preložíme späť na sporák.

Za stáleho miešania privedieme do varu.

 

 

Horúci krém prelejeme do misky.

Prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť minimálne na dve hodiny.

Najprv necháme krém vychladnúť a potom ho vložíme do chladničky.

 

 

Po uplynutí doby krém prešľaháme mixérom.

Do samostatnej misky nalejeme smotanu.

Vyšľaháme hustý krém.

 

 

Potom do šľahačky postupne pridávame jahodový krém a šľaháme.

Krém vložíme do cukrárskeho vrecka.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unspalsh

Najlepšie recepty na dnes