Vynikajúci recept na úžasný domáci koláčik podľa rokmi overeného receptu.
Tento je zo všetkých naozaj najlepší.
Nepotrebujete žiadne špeciálne prísady a výsledok vás nadchne.
Na túto bublaninu môžete využiť akékoľvek čerstvé, zavárané, alebo mrazené ovocie.
Potrebujeme:
4 vajíčka
200g cukru krupica
1,5 dcl oleja
1,5dcl mlieka
3/4 vrecka prášku do pečiva
350g pol.múky
Voliteľné – posýpka:
50 g masla
5 PL hrubej múky
5 PL kryštálového cukru
Ovocie – voliteľné:
Ríbezle
Marhule
Slivky
Čučoriedky
Černice
Maliny
Iné čerstvé, mrazené alebo kompótované ovocie
Postup:
Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny.
A začneme pridávať olej.
Pridáme aj mlieko a dobre premiešame.
Nakoniec pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva.
Vymiešame jednotné cesto.
Nachystáme si plech – vymastíme ho a vysypeme múkou, alebo vyložíme papierom na pečenie.
Na plech nalejeme cesto.
Naukladáme ovocie.
Nakoniec na koláč nasypeme posýpku – ak nechcete, nemusíte dávať posýpku.
Pečieme na 170 stupňov asi 30 minút – podľa vašej rúry.
Táto dávka je tak akurát na plech o veľkosti 30×40 cm.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)