Výrazne aromatická, klasická nátierka našich detských čias.
Mama nám ju pripravovala hlavne do školy na desiatu.
Chutný recept na zdravú drožďovú nátierku z youtube kanála Dobré Recepty od Agi.
Potrebujeme:
84 g čerstvého droždia
2 vajcia
1 PL olivového oleja
1 PL masla
1 PL horčice
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
soľ
nové korenie
mleté čierne korenie
mletú rascu
pažítku
Postup:
Cibuľu nakrájame na malé kocky.
Na panvici zohrejeme olej.
Roztopíme maslo.
Cibuľu osmažíme dozlatista.
Ochutíme korením a rascou.
Dobre premiešame.
Do panvice potom rozdrvíme droždie.
Na miernom ohni za občasného miešania droždie rozpustíme.
Približne po dvoch minútach pridáme vajcia.
Dobre zamiešame.
Zmes osolíme a miešame.
Pridáme horčicu.
Premiešame.
Potom do zmesi pretlačíme cesnak.
Nakoniec nátierku dochutíme pažítkou a opäť premiešame.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: