Fantastický domáci chlebík, ktorý nepotrebuje droždie a ani kysnutie. Prvýkrát som ho vyskúšala, keď som počas prvej vlny pandémie nemala doma droždie.
Vynikajúci recept zo stránky napadovy.blog. Chlebík je chrumkavý a mäkučký vo vnútri. Určite sa oplatí zapísať si tento recept.
Potrebujeme:
0,5 kg hladkej múky,
1 čajová lyžička soli,
1 čajová lyžička cukru,
1 čajová lyžička sódy bikarbóny,
2 prírodné jogurty,
2 dl vody
Postup:
Príprava je skutočne až abnormálne jednoduchá a rýchla, najdlhšie trvá, kým sa upečie. Na pečenie si nachystajte jánsku misu, alebo hrniec s pokrievkou.
Začala som tak, že som primiešala 0,5 kg múky, 1 lyžičku soli, 1 lyžičku cukru, 1 lyžičku sódy bikarbóny.
Pridala som 2 prírodné jogurty a 2 dl vody.
Dostanete lepkavé cesto, ale nebojte sa toho.
Potom som piekla v rúre predhriatej na 180 stupňov asi 40-50 minút.
40 minút bol chlebík prikrytý a až na posledných 10 minút som piekla bez neho.
Rúra bola nastavená na pečenie zdola.
Do misy som vložila aj papier na pečenie.
Výsledok a vynikajúci chlebík. Ak sa vám nebude chcieť ísť na pečivo do obchodu, vrelo ho odporúčam.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)