Máte chuť na mozzarellu? Pripravte si ju podľa tohto receptu z youtube.
Potrebujete len 2 suroviny a na stole je za 30 minút!
Príprava domácej mozzarelly je veľmi jednoduchá a preto už neváhajte a pusťte sa do toho. Lepší syr v obchode nekúpite!
Potrebujeme:
3 l domáceho plnotučného mlieka
6 PL octu (9%)
1 PL soli
Postup:
Mlieko nalejeme do hrnca a dáme na sporák.
Zohrejeme ho na teplotu 50 °C.
Pridáme 2 lyžice octu a začneme miešať.
Potom pridáme ďalšie 2 lyžice octu, premiešame a pridáme ešte 1 lyžicu octu.
S poslednou šiestou lyžicou octu začne zmes žltnúť a srvátka sa už viditeľne oddeľuje.
Vytiahneme syr a vyformujeme do hrudky.
Srvátku zohrejeme na 70 °C.
Pridáme do nej lyžicu soli.
Premiešame, vložíme do nej syr, opakovane namáčame a formujeme.
Tekutinu zo syra dobre vytlačíme.
Keď je pekná hladká, vložíme ju do studenej vody, aby vychladla.
Hotovo.
Chutná mozzarella je pripravená a môžete ju servírovať.
Prajeme dobrú chuť!