plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zmrzlinu už nekupujem v stánkoch ani v obchode: Najlepší recept na domácu ZMRZLINU, zbláznila sa do nej celá rodina!

Krémová domáca zmrzlina bez vajec, s rýchlou prípravou a famóznou chuťou!

Predstavujeme vám jednoduchý a chutný domáci dezert, ktorý sa u nás doma nikdy neomrzí.

 

 

Touto lahodnou čokoládovou zmrzlinou spravíte radosť nielen sebe, ale aj svojim blízkym.

Vynikajúci recept na lahodnú domácu čokoládovú zmrzlinu z youtube kanála Herzhaftes Essen

Potrebujeme:

2 žĺtky

50 g kryštálového cukru

1 ČL vanilkového cukru

kôru z jedného citróna

500 ml mlieka

25 g kukuričného škrobu

80 g horkej čokolády

šťavu z jedného citróna (50 ml)

 

 

70 g kondenzovaného mlieka

100 g syra ricotta

200 ml smotany na šľahanie

Postup:

Do rajnice pridáme žĺtky. Nasypeme kryštálový cukor.

Metličkou vymiešame.

Počas miešania pridáme vanilkový cukor.

Do zmesi nastrúhame citrónovú kôru a premiešame.

Potom počas miešania nalejeme mlieko.

 

 

Stále miešame a do zmesi nasypeme škrob.

Rajnicu preložíme na sporák.

Za stáleho miešania varíme do zhustnutia.

Na tvrdej podložke nožom nasekáme čokoládu. Nasypeme ju do krému.

Počas miešania varíme, kým sa čokoláda nerozpustí.

 

 

Krém prelejeme do hlbokej misky.

Prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Z citróna vytlačíme šťavu.

Citrónovú šťavu precedíme do samostatnej misky.

Pridáme kondenzované mlieko a mixérom vyšľaháme.

Do samostatnej misky pridáme smotanový syr, vyšľahané kondenzované mlieko a zamiešame.

 

 

Pridáme smotanu a vyšľaháme krém.

Potom prešľaháme aj čokoládový krém.

Do šľahačkového krému mixérom zašľaháme čokoládový krém.

Krém preložíme do sklenenej formy a prikryjeme fóliou.

Vložíme na dve hodiny do mrazničky.

Po vybratí z mrazničky môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes