Šéfkuchár prezradil tajomstvo dokonalých vajec na tvrdo: Pre toto u nás chutia neporovaneteľne lepšie, ako keď varíte doma!
Myslíte si, že dokonale uvarené vajce natvrdo neexistuje? Šéfkuchár Jan hovorí, že v tom prípade ste ho nikdy neochutnali, inak by ste ten rozdiel určite poznali. V našej reštaurácií pripravujeme denne stovky perfektne uvarených vajec a rozdiel nie je v ničom inom, ako v spôsobe prípravy. Prezradím vám, ako na to a môžete si to vyskúšať ešte dnes!
Dokonalé vajcia natvrdo
Do kostrólika vložte vajcia a napustte vodu tak, aby siahala asi 2-3 cm nad vajcia. Vodu preložíme na plameň a pri vysokej teplote vodu zahrievame.
Akonáhle sa objavia bublinky na povrchu, vypneme plameň – voda sa nesmie celkom dostať do plného varu. Potom hneď prikryte pokrievkou, vypnite plameň a nechajte 17 minút stáť.
To je všetko – po 17 minútach vodu zlejeme, zalejeme studenou vodou a necháme celkom vychladnúť. Perfektné vajcia na tvrdo sú pripravené.