plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vezmite jahody, lístkové cesto, Nutellu a urobte tento super krémový koláč za 10 minút: Obľúbený dezert mojej rodiny!

Toto je náš obľúbený bleskový dezert!

Mimoriadne rýchly a na prípravu jednoduchý dezert z lístkového cesta, jahôd a nutelly.

 

 

Vždy, keď ma tlačí čas a na rýchlo mi nenapadne nič rýchle pre nečakanú návštevu, pripravím tento lahodný dezert.

Bleskový recept na lahodný jahodový dezert s nutellou z youtube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes.

Potrebujeme:

400 g lístkového cesta

60 g nutelly

150 g jahôd

1 vajce

10 g hnedého cukru

Na nápoj:

100 g jahôd

70 g ľadu

150 ml mlieka

15 g instantnej kávy

10 g kryštálového cukru

150 ml horúcej vody

60 ml mlieka

50 g šľahačky

Postup:

Lístkové cesto rozbalíme a jemne rozvaľkáme, zarovnáme okraje.

V strede cesta rozotrieme nutellu.

 

 

Jahody umyjeme a nakrájame na plátky.

Plátky jahôd naukladáme na nutellu.

Prázdne okraje cesta narežeme na plátky (viď video).

Nakrájané kraje cesta postupne poprekladáme cez seba (viď video).

Cesto aj s papierom preložíme na plech. Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom.

 

 

Nakoniec koláč posypeme hnedým cukrom.

Plech vložíme do predhriatej rúry. Pečieme 25 minút pri teplote 180°C.

Medzitým pripravíme nápoj.

Na tvrdej podložke nakrájame jahody na kocky.

Vložíme do pohára a podrvíme.

 

 

Pridáme ľad a nalejeme mlieko.

Do samostatného pohára pridáme kávu a cukor.

Zalejeme horúcou vodou a miešame, kým sa ingrediencie nerozpustia.

Kávu nalejeme do pohára s nápojom.

Pridáme mlieko a nakoniec šľahačku.

Hotový dezert posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes