plny-hrniec_transparent_negativ.png

Delikátne plnené zemiaky: Pochúťka z jednej misy, ktorú si zamilovala celá rodina!

Zemiaky nie sú len skvelou prílohou, ale dokážete z nich vykúzliť aj fantastické hlavné jedlo. Tieto plnené zemiaky vás o tom presvedčia. Zamiluje si ich celá rodina!

Zemiaky nie sú len skvelou prílohou, ale dokážete z nich vykúzliť aj fantastické hlavné jedlo. Tieto plnené zemiaky vás o tom presvedčia. Zamiluje si ich celá rodina!

Potrebujeme:

3 veľké zemiaky

3 PL oleja

1 ČL soli

1 ČL tymianu

300 g kuracích pŕs

1 cibuľu

2 papriky

1 ČL mletého čierneho korenia

červená mletá paprika

syr na posypanie (čedar)

Na bešamel

1 PL masla

2 PL hladkej múky

250 ml mlieka

Postup:

Zemiaky prekrojíme na polovicu a vydlabeme do nich jamky. Olej zmiešame s tymianom a každý zemiak potrieme zvnútra, aj zvonku. Potom upečieme na 200 stupňoch.

Na oleji si osmažíme cibuľku. Potom pridáme nakrájanú papriku a kúsky kuracieho mäsa.

Pridáme mletú červenú papriku, čierne mleté korenie a premiešame. Zmesou kuracieho mäsa a paprík naplníme zemiaky.

Z masla, múky a mlieka si pripravíme bešamelovú omáčku. Vymiešame ju do hladka, aby v nej neboli hrudky. Omáčkou potom polejeme každý zemiak.

Nakoniec ešte posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť. Hotovo. Prajeme dobrú chuť!

Najlepšie recepty na dnes