Zemiaky nie sú len skvelou prílohou, ale dokážete z nich vykúzliť aj fantastické hlavné jedlo. Tieto plnené zemiaky vás o tom presvedčia. Zamiluje si ich celá rodina!
Potrebujeme:
3 veľké zemiaky
3 PL oleja
1 ČL soli
1 ČL tymianu
300 g kuracích pŕs
1 cibuľu
2 papriky
1 ČL mletého čierneho korenia
červená mletá paprika
syr na posypanie (čedar)
Na bešamel
1 PL masla
2 PL hladkej múky
250 ml mlieka
Postup:
Zemiaky prekrojíme na polovicu a vydlabeme do nich jamky. Olej zmiešame s tymianom a každý zemiak potrieme zvnútra, aj zvonku. Potom upečieme na 200 stupňoch.
Na oleji si osmažíme cibuľku. Potom pridáme nakrájanú papriku a kúsky kuracieho mäsa.
Pridáme mletú červenú papriku, čierne mleté korenie a premiešame. Zmesou kuracieho mäsa a paprík naplníme zemiaky.
Z masla, múky a mlieka si pripravíme bešamelovú omáčku. Vymiešame ju do hladka, aby v nej neboli hrudky. Omáčkou potom polejeme každý zemiak.
Nakoniec ešte posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť. Hotovo. Prajeme dobrú chuť!