Vynikajúci cuketový koláč na štýl luxusnej sacherovej torty. Je úplne jednoduchý a naozaj vynikajúci.
Potrebujeme:
350 g špaldovej hladkej múky
1 bal. kypriaci prášok do pečiva
170 ml oleja
250 g trstinového cukru
3 ks vajcia
štipka soli
50 g kakaa
500 g nastrúhanej a zľahka vytlačenej cukety
150 g orechov (vlašské, lieskové …) nahrubo nasekaných
2 lyžičky škorice
Ďalej:
200 g redší marhuľovej marmelády
300 g horkej čokolády (alebo čokoládu na varenie)
200 ml 33% smotany na šľahanie
Postup:
K nastrúhanej a zo šťavy vymačkanej cukete pridáme všetky ostatné prísady. Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vyložíme papierom a navrstvíme naň cesto – uhladíme.
Pečenie pri teplote 180 pečieme cca 30 až 40 minút.
Vlažný korpus potrieme marmeládou.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme nalámanú čokoládu a smotanu a miešame, kým sa nám všetky čokoláda nerozpustí.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)