Vynikajúca pochúťka zo stránky napadovy.blog, ktorá sa vám počas cuketovej sezóny bude skvele hodiť. Je jednoduchá a fantasticky chutná!
Príprava zaberie minimum času a výsledok je naozaj fantastický.
Cuketa je jemná a chutí famózne, oveľa lepšie ako vyprážaná!
Potrebujeme:
4 veľké cukety alebo letné tekvice
2 lyžičky cesnakového prášku
1/3 šálky parmezánu alebo iného syra
2 lyžice olivového oleja
Soľ a čerstvé mleté čierne korenie, podľa chuti
Postup:
Predhrejte rúru na 200 stupňov.
Nakrájajte cuketu na plátky hrubé 1 cm a dajte do veľkej misy.
Pridajte olivový olej, cesnakový prášok, soľ, korenie a premiešajte.
Uložte cuketu na plechu v jednej vrstve.
Rovnomerne posypte parmezánom.
Pečieme, až kým nebude mäkká, 9-10 minút.
Zapnite funkciu grilu a opekajte do zlatista, 2 – 3 minúty.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)