Tiež neviete odolať pochúťkam z tejto šťavnatej letnej zeleniny? Dnes sa s vami chcem podeliť o skvelý recept na jemné cuketové lievance. Tento lahodný recept je mojím pomyselným „šampiónom“ medzi všetkými jedlami pripravenými z cukety. Okrem skvelej chuti a krásnej vône, je príprava tejto pochúťky skutočne jednoduchá. Neváhajte a vyskúšajte ju tiež!
Potrebujeme:
1 stredne veľkú cuketu
1 vajce
50 g strúhaného syra
Strúčik cesnaku
1 lyžica hladkej múky
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Cuketu očistíme, nastrúhame a necháme chvíľku odpočívať. Potom odstránime prebytočnú tekutinu, pridáme vajce a dobre premiešame. Pridáme strúhaný syr a najemno nasekaný strúčik cesnaku. Dochutíme soľou a korením. Nakoniec pridáme múku a všetko spolu dôkladne premiešame.
Z cesta formujeme jednotlivé lievance, ktoré vyprážame na oleji dozlatista.
Podávame s kyslou smotanou a čerstvými bylinkami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)