Vynikajúci recept z youtube na vynikajúcu čokoládovú tortu s kávou a chuťou čokolády.
Recept sme našli na youtube a je skutočne famózny.
Potrebujeme:
2 vajcia
5 lyžíc cukru 100 gramov
5 lyžíc oleja 50 ml
5 lyžíc mlieka 70 ml
5 lyžíc hl. múky 100 gramov
3 lyžice kakaového prášku 30 g
1 čajová lyžička prášku do pečiva 7 g
vrecko s vanilkovým cukrom
štipka soli
Na preliatie korpusu:
pohár mlieka
balík kávy 2v1
druhá vrstva:
Pol litra mlieka
50 g kukuričného škrobu
vrecko s vanilkovým cukrom
Štvrtina šálky cukru 120 gramov
1 lyžica masla 15 g
Čokoládový dezert Danette 125 g (ale čokoládový termix)
60 gramov horkej čokolády
tretia vrstva:
140 gramov čiernej čokolády
Štvrtina šálky horúceho mlieka 70 ml
Na ozdobu:
čokoládové zdobenie
Postup:
Najskôr si pripravíme korpus.
Do misky rozbijeme vajcia, pridáme štipku cukru, oba cukre a vymiešame.
Pridáme mokré prísady – mlieko, maslo a dobre premiešame.
Nakoniec vmiešame sypké prísady – preosiatu múku s kakaom a práškom do pečiva.
Tortovú formu vymastíme.
Do formy nalejeme cesto.
V rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme asi 20 minút (podľa veľkosti formy – čím vyššie cesto, tým dlhšie je treba piecť).
Upečené cesto prelejeme horúcim mliekom, v ktorej sme si rozmiešali kávu.
Teraz pripravíme krém:
Na panvici necháme rozpustiť cukor.
Pridáme maslo a dobre rozmiešame.
Teraz pridáme aj čokoládový dezert a dobre rozmiešame – necháme chvíľu prebublať.
Do mlieka pridáme škrob, rozmiešame a dáme na plameň.
Do horúceho mlieka pomaly prilejeme karamelovú hmotu z panvice – dobre rozmiešame.
Varíme za stáleho miešania, kým uvaríme jednotný hustý krém.
Zložíme z plameňa a pridáme čokoládu – miešanám rozpustíme.
Krém nalejeme na korpus a uhladíme, necháme vychladnúť.
Nakoniec už len prelejeme polevou z mlieka a čokolády (čokoládu rozpustíme v horúcom mlieku).
Nalejeme na vrch torty a necháme vychladiť.
Ozdobíme orechmi, alebo čokoládovým zdobením.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod:
https://www.youtube.com/watch?v=6LT2fLPgfoI