zdravetipy_transparent-horizontal-pozitiv

CIBUĽA, ČIERNE KORENIE a MED na pretrvávajúci kašeľ a pľúca plné hlienu: Vždy majte poruke tento RECEPT!

 

Potrebujeme:

500 ml mlieka

10 strúčikov cesnaku (očistených a rozdrvených)

2 alebo 3 čajové lyžičky hnedého cukru

250 ml vody

 

 

Postup:

Dajte vodu a mlieko do hrnca.

Pridajte cesnak a varte na miernom ohreve.

Počkajte kým zmes nezačne vrieť.

Neprestávajte miešať kým sa zmes nevyparí na polovicu. Odstavte a oslaďte cukrom.

Takto pripravený nápoj je pripravený na servírovanie!

Cesnakový elixír na posilnenie imunity

 

 

Potrebujeme:

8 strúčikov cesnaku

4-5 cm koreňa zázvoru

5 l vody

2 bio citróny (chemicky neošetrené)

Postup:

Citrón umyte, ošúpte si zázvor a cesnak.

 

 

Zázvor aj cesnak nakrájajte na malé kúsky a citrón prekrojte na 4 kusy aj s kôrou.

Všetky ingrediencie vymixujte v mixéri.

Vodu nechajte zovrieť v hrnci a potom v nej rozmiešajte rozmixovanú zmes.

Nechajte vychladnúť a naplňte do sklenených pohárov.

Tento elixír treba konzumovať každý deň najmenej 2 hodiny pred prvým jedlom.

Cibuľa zlikviduje kašeľ

 

 

Cibuľa pôsobí podobne ako cesnak, je ale jedinečná tým, že uvoľňuje hlieny a pomáha pri zápaloch dutín.

Pri prvom náznaku kašľa pomaly zjedzte surovú cibuľu.

Ďalšie cibule rozkrojte a dajte do každej miestnosti, kde sa často pohybujete jednu.

 

 

Cibuľa vyčistí byt od baktérií.

Alebo olúpte 1 cibuľu a nakrájajte na kolieska, zalejte 300 ml vriacej vody, zakryte a nechajte 20 minút vylúhovať. Sceďte.

Čaj pite teplý osladený medom trikrát denne.

Na nádchu a zápalové ochorenia prínosových dutín platí vdychovanie výparov z nakrájanej čerstvej cibule.

 

 

Síce si poplačete, ale pomôže vám to.

Zábal z nasekanej cibule zmierňuje bolesti v krku.

Proti nádche pomáha, keď v cibuľovej šťave namočíte vatovú tyčinku a vložíte do nosa.

Aplikujte raz za 2 hodiny.

Karamelový čaj proti kašľu

 

 

Potrebujeme:

cukor

cibuľu

vodu

ak máte tak aj zázvor

 

 

Postup:

Túto liečivú zmes (čaj) robím od oka a nakoniec zvyknem pridávať aj trochu zázvoru.

V hrnci si skaramelizujeme cca 6 pl. kr. cukru takto ho pomaly rozpúšťame – keď je cukor rozpustený, zoberieme studenú vodu a nalejeme cca do pol hrnca.

Robievam v stredne veľkom hrnci!

 

 

Chcela by som upozorniť, že keď nalejete vodu dajte pozor, lebo zmes začne bublať a aj striekať.

Netreba sa ľakať treba znížiť plameň a keď nám cela hmota stvrdne miešame a postupne sa rozpustí.

Do zmesi pridáme na pol prekrojenú cibuľu aj so šupou (nechávame len posledné šupy z cibule) a varíme 15min.

Potom podávame.

Chutí výborne aj deťom a dokonca pomohol aj pri zápale pľúc.

Veľa zdravia!

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

1 2
Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

Dnes najobľúbenejšie