Toto je jeden z najlepších koláčov, ktoré som na sviatky mohla upiecť. Je jednoduchý, lahodný a míňa sa nesmiernou rýchlosťou. Určite odporúčam.
Potrebujeme:
Rozmery formy: 25×36 cm
Cesto:
200 g masla
3 šálky hladkej múky
5 žĺtkov
3 polievkové lyžice práškového cukru
2 čajové lyžičky prášku do pečiva
1 lyžica 12% smotany
Tvarohová hmota:
700 g tvarohu
250 g masla
3 vajcia
1 šálka kr. cukru
2 čajové lyžičky vanilkového cukru
2 balenia vanilkového pudingu
1/2 šálky mlieka
ďalej:
asi 300 g perníkov
200 g mliečnej čokolády
pár lyžičiek 30% smotany
Postup:
Na doske vymiesime krehké cesto. Rozdelíme ho sa na dve časti a rozvaľkáme na veľkosť plechu. Popicháme vidličkou a odložéme do chladu. Potom vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečte asi 15 minút do zhnednutia.
Tvaroh rozmixujeme (alebo prepasírujeme cez sitko, aby sme získali krémovú hmotu). Z mlieka, pudingu a vajec uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť a potom po lyžiciach vmiešame našľahané maslo s cukrom. Vymiešame jednotný krém spolu s tvarohovou hmotou.
Krém rozdelíme na dve časti – prvú natrieme na upečené vychladnuté cesto, uložíme perníčky, zvyšok krému a cesto.
Z čokolády a smotany urobíme vo vodnom kúpeli polevu, ktorú nalejeme na vrch zákusku.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)