Keď som ochutnala prvýkrát túto bublaninu, okamžite som sa do nej zamilovala.
Tak jemný a lahodný koláčik s ovocím som ešte nejedla a to pečiem prakticky od mladosti.
Hoci je veľmi jednoduchá a každý má svoj recept, podľa mňa ide o jeden z najlepších koláčov na svete.
Pridávam sme overený hrnčekový recept na fantastickú bublaninu, ktorú si zamilujete.
Potrebujeme:
2 hrnčeky polohrubej múky
1 hrnček kr. cukru
2 bal. vanilkový cukor
1 bal. kypriaci prášok do pečiva
1 hrnček mlieka
3 ks vajec
½ hrnčeka oleja
Ovocie:
Ja odporúčam marhule
Jahody
Maliny
Čučoriedky
Černice
Ja mám bublaninu najradšej s čerstvým ovocím, ale môžete použiť aj zavárané či mrazené ovocie.
Postup:
Najskôr si pripravíme cesto.
V jednej miske si zmiešame sypké prísady:
múku s kryštálovým cukrom, vanilínovým cukrom a kypriacim práškom do pečiva.
V druhej miske si zmiešame tekuté prísady:
metličkou vymiešame vajcia s mliekom a olejom.
Potom do múčnej zmesi vlejeme mokrú zmes.
Vymiešame si vláčne cesto.
Plech vystelieme papierom na pečenie alebo dôkladne potrieme olejom.
Vylejeme cesto.
Poukladáme čerstvé alebo zavárané ovocie.
Koláč je najlepší s čerstvým ovocím, ale mimo sezóny ho samozrejme môžete pripraviť aj so zaváraným.
V takom prípade ale odporúčam ubrať cukor.
Pečieme cca 30 minút pri teplote 170-180oC.
Ak máme veľa ovocia, môžeme použiť väčší plech cca 30×40 cm, bublanina bude nižšia a pečieme ju kratšie.
Keď chceme bublaninu vyššiu, pečieme na menšom plechu a pečieme dlhšie, aby sa prepiekol.
Po upečení poprášime práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)