Tento recept zo stránky blog.giallozafferano.it je naozaj perfektný.
Pár prísad a máte fantastický koláčik ku kávičke.
Mne sa veľmi dobre hodil včera, keď nám v kuchyni zvýšili 3 prezreté marhule z domácej úrody.
Určite skúste, je výborný.
Poznámka:
V originálnom recepte je uvedený syr riccota, ja som ho nahradila tvarohom rozmiešaný s kyslou smotanou a výsledok bol vynikajúci.
Potrebujeme:
3 veľké (L) alebo 4 menšie vajcia
250 g syru Ricotta
Alebo:
200 g jemného tvarohu + 50 g kyslej smotany (ak nemáte, dá sa nahradiť aj 250 g masla, alebo pomazánkovým maslom – ja som nemala)
Ďalej:
150 gramov kr. cukru
1 bal. prášku do pečiva
300 gramov hladkej múky
podľa chuti strúhaná citrónová kôra
3 broskyne alebo marhule
Postup:
Tvaroh dobre rozmiešame s kyslou smotanou, aby vznikla jednotná zmes.
Prípadne použijeme syr Ricotta.
Ak nemáte tvaroh a smotanu, môžete použiť maslo, alebo pomazánkové maslo, prípadne len 250 g tvarohu.
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.
Šľahajte čím dlhšie (aj 10 minút) aby bola konzistencia naozaj nadýchaná.
Pridajte tvarohovú zmes.
Dobre rozmiešajte.
Nakoniec vmiešame špachtľou preosiatu múku s práškom do pečiva.
Vymiešame jednotné cesto.
Cesto navrstvíme do formy (24 cm), ktorú sme si vymastili a vysypali múkou.
Na cesto uložíme plátky broskýň.
Broskyne nakrájané na plátky ukladáme do kruhu.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov.
Pečieme približne na 40 minút – ale táto doba je naozaj len približná.
Koláč je treba sledovať a keď je zlatistý a pekne narastie, treba ho vybrať.
Nakoniec len posypeme práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)