Výborný koláč, veľmi šťavnatý a krémový. Ulahodíte celej rodine.
Potrebujeme:
cesto:
6 vajec
6 polievkových lyžíc cukru
6 polievkových lyžíc hladkej múky
1 prášok do pečiva
krém:
1 l mlieka
3 vanilkové pudingy
10 lyžíc kr. cukru
3 tégliky kyslá smotana
ďalej:
kompót broskyne alebo marhule
200 ml smotany na šľahanie
Postup:
Pre cesto vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pečieme pri teplote 180 ° C, kým nie je piškóta upečená.
Ešte horúci korpus pokvapkáme šťavou z kompótu. Na korpus navrstvíme scedené ovocie z kompótu.
Na krém si uvaríme z mlieka, cukru a pudingových práškov hustý puding. Necháme vychladnúť, vmiešame kyslú smotanu a navrstvíme na ovocie. Keď krém úplne vychladne, potrieme vrch koláča šľahačkou.
Podávame vychladené.
zdroj: coolinarika