Ak patríte k ľuďom, ktorí milujú guláš, určite si zamilujete aj toto jedlo podľa receptu z youtube. Šťavnaté bravčové mäsko na spôsob gulášu s mrkvou a zemiakovým pyré!
Potrebujeme:
800 g bravčového karé alebo krkovičky
2 malé cibule alebo 1 veľkú
1 mrkvu
1/2 kapie
3 PL paradajkovej pasty
200 g paradajok
soľ
čierne mleté korenie
červenú mletú papriku podľa chuti
rastlinný olej
700 ml vody
1 bobkový list
100 g kyslej smotany
1 PL hladkej múky
1 pohár vody
Postup:
Na panvicu si nalejeme rastlinný olej, rozohrejeme a orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu asi 4 – 5 minút.
Potom pridáme očistenú, na malé kúsky pokrájanú mrkvu a osmažíme ju asi 5 – 6 minút.
Bravčové karé si nakrájame na menšie kúsky a osmažíme na rozhorúčenej panvici.
Pridáme mrkvu s cibuľou, osolíme, okoreníme a premiešame.
Paradajkovú pastu si zmiešame s paradajkami, ktoré sme si nastrúhali na hrubom strúhadle.
Nalejeme do panvice s mäsom.
Zalejeme vodou, pridáme 1 bobkový list.
Zakryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka asi 1,5 hodiny.
V samostatnej miske si zmiešame kyslú smotanu s lyžicou múky, zalejeme pohárom vody a vymiešame do hladka.
Prilejeme do panvice s mäsom a premiešame.
Nakoniec primiešame ešte nakrájanú kapiu, nasypeme červenú mletú papriku.
Prikryjeme pokrievkou a dusíme ešte 15 minút.
Na záver môžeme posypať nasekanou alebo sušenou petržlenovou vňaťou.
Podávame napríklad so zemiakovou kašou.
Dobrú chuť!