plny-hrniec_transparent_negativ.png

TAKTO varím bravčovú panenku v omáčke a z tej chuti sa idú všetci zblázniť: Ešte nikdy sa nestalo, že by mäsko bolo vysušené!

Exkluzívny pokrm, ktorý budete musieť pripravovať pravidelne!

Základom tohto delikátneho jedla je bravčová panenka, cibuľa a smotana.

 

 

Príprava je samozrejme jednoduchá, stačí vám pár surovín a trochu času a fantastické jedlo je na svete.

Unikátny recept na jemnú bravčovú panenku z youtube kanála Vaříme s Kubíčkem.

Potrebujeme:

1 PL olivového oleja

1/2 kg bravčovej panenky

1 cibuľu

3 strúčiky cesnaku

1 mrkvu

100 ml vína

250 ml vývaru

1/3 ČL soli

1/4 ČL mletého čierneho korenia

1 bobkový list

150 ml smotany na varenie

petržlenovú vňať

Postup:

Na začiatku rozpálime olivový olej na panvici.

Bravčovú panenku očistíme od tuku a nakrájame na plátky hrubé cca 2,5 cm.

Nakrájanú panenku z oboch strán posypeme čiernym korením a soľou.

 

 

Do rozpálenej panvice vložíme plátky mäsa.

Prudko smažíme 4 minúty z každej strany.

Osmaženú panenku vyberieme z panvice a vo výpeku z mäsa osmažíme na plátky nakrájanú cibuľu.

 

 

Cibuľu smažíme tri minúty.

Potom pridáme na tenké plátky nakrájaný cesnak a zamiešame.

Mrkvu ošúpeme a nakrájame na kolieska.

Nakrájanú mrkvu pridáme do panvice, premiešame a smažíme dve minúty.

Podlejeme vínom, zamiešame a počkáme, kým sa zredukuje.

Nalejeme vývar, dochutíme soľou, čiernym korením a bobkovým listom.

 

 

Premiešame, prekryjeme pokrievkou a necháme dusiť 6 minút.

Zo zeleninovej zmesi vyberieme bobkový list.

Zmes poriadne rozmixujeme.

Omáčku prelejeme naspäť do panvice. Pridáme smotanu a poriadne premiešame.

Potom do omáčky vložíme mäso.

 

 

Prikryjeme pokrievkou a necháme variť 3 minúty.

Medzitým na tvrdej podložke nasekáme petržlenovú vňať.

Lahodné mäsko so zeleninovou omáčkou servírujeme s dusenou ryžou a petržlenovou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes