Vynikajúci nápad na linecké pečivo – tentokrát s mascarpone a bielou čokoládou, je to fantastické, určite skúste!
Potrebujeme:
280 g hladkej múky
90 g práškového cukru
4 g prášku do pečiva
140 g masla
1 vanilkový cukor alebo lyžička vanilkového extraktu
2 žĺtky
Plnka:
100 g rozpustenej bielej čokolády
200 g mascarpone
Postup:
V miske premiešajte múku, prášok do pečiva a práškový cukor.
Pridajte maslo a vanilku a začnite miešať.
Akonáhle budete mať piesočnú zmes, pridajte žĺtok a mieste, až kým nebudete mať krehké cesto.
Zabaľte cesto do fólie a nechajte ho asi hodinu v chladničke.
Po odpočinku vyvaľkajte cesto na pracovnej ploche asi na hrúbku pol centimetra.
Za pomoci vykrajovačiek vyrežte z cesta tvary podľa vášho výberu a do polovice koláčikov urobte menšou vykrajovačkou výrez.
Koláčiky ukladajte na plech vyložený s papierom na pečenie.
Pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 15 minút.
Po upečení nechajte koláčiky úplne vychladnúť.
lepíme ich k sebe krémom, ktorý si pripravíme vymiešaním rozpustenej bielej čokolády s mascarpone.
Ak sa vám zdá krém málo sladký pridajte ešte práškový cukor.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: https://blog.cookaround.com/