Ovsené vločky sú vynikajúcou potravinou a dajú sa pripraviť na množstvo spôsobov. Základ ostáva rovnaký, ale dochutíte si ich vždy podľa toho, na akú kombináciu máte náladu.
Pripravte si tieto chutné raňajky podľa youtube a užívajte si každý deň inú chuť!
Čo ovsené vločky dokážu?
-predchádzajú zápche,
-prospievajú zraku (obsahujú luteín),
-na živiny najbohatšia obilnina,
-stimuluje metabolizmus (ideálna voľba na raňajky),
-obsahujú vitamíny skupiny B, železo, vápnik a fosfor,
-optimalizujú činnosť tenkého čreva,
-zasýtia a energiu uvoľňujú postupne, pomôže vám schudnúť zdravo,
-znižujú riziko srdcovo-cievnych chorôb, posilňujú srdce a cievy,
-tlmia zvýšenú činnosť štítnej žľazy,
-znižujú cholesterol,
-prevencia cukrovky, stabilizujú hladinu cukru v krvi,
-sú veľmi nápomocné ak beriete antibiotiká, najmä vďaka vitamínom skupiny B,
-prevencia rakoviny tráviaceho traktu.
Potrebujeme:
200 g ovsených vločiek
400 ml mlieka
2 vajcia
40 g kryštálového cukru (odporúčame nahradiť trstinovým cukrom alebo medom)
štipku soli
10 g prášku do pečiva
maslo na vymastenie
ovocie a orechy podľa chuti
35 g masla
Postup:
Ovsené vločky si nasypeme do misy, zalejeme mliekom a premiešame.
Necháme stáť 10 minút.
Do misky si rozklepneme 2 vajcia, vyšľaháme metličkou a pridáme cukor.
Ďalej pridáme štipku soli, kypriaci prášok na pečenie a vyšľaháme metličkou.
Následne vajíčkovú zmes vylejeme k ovseným vločkám.
Všetko spolu dobre premiešame.
Jenskú misu si vymastíme maslom a nalejeme do nej ovsenú hmotu.
Navrch naukladáme napríklad maliny, čučoriedky alebo iné bobuľovité ovocie.
Môžeme pridať kúsky banánu, orechy a pod. podľa chuti.
Nakoniec ešte navrch položíme kúsky masla.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 35 – 40 minút.
Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!
VIDEOPOSTUP