plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bombastická pochúťka z čínskej kapusty a cesnaku: Nabitá vitamínmi a super chutná – top príloha k mäsu!

Nie je nič lepšie ako keď je chutné jedlo zároveň liekom. A ani to veľa nestojí :)

Nie je nič lepšie ako keď je chutné jedlo zároveň liekom. A ani to veľa nestojí :)

Potrebujeme:

čínsku kapustu

červenú repu

1 l vody

1-2 ČL soli

1 šálka cukru

1/2 šálky oleja

1/2 šálky octu

1 ČL nového korenia

4 – 5 ks bobkového listu

1 hlávku cesnaku

1 ČL koriandru

1 ČL klinčekov

Postup:

Čínsku kapustu si nakrájame na plátky a potom na malé kúsky. Červenú repu si ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Potom ju cez gázu odšťavíme do misky. Poriadne povytláčame, aby sme získali čo najviac šťavy.

Šťavou, ktorú sme získali, teraz polejeme kapustu.

Do hrnca si dáme vodu, nasypeme cukor, pridáme olej a povaríme za stáleho miešania, kým sa cukor nerozpustí. Potom pridáme ocot. Teraz vložíme do zálievky bobkový list, nasypeme klinčeky, koriander a korenie. Privedieme do varu.

Prikryte pokrievkou a chvíľu varte. Medzitým si pripravte cesnak. Ošúpte a nakrájajte. Nálev z hrnca precedíme cez sitko a pridáme nakrájaný cesnak.
Do nálevu teraz ponoríme čínsku kapustu, ktorá nám medzitým nasiakla šťavou z červenej repy. Prikryjeme tanierom a na to položíme misu s vodou. Necháme odležať.
Potom scedíme a podávame. Kapustu môžete dať aj do sklenených pohárov a skladovať v chladničke. Prajeme dobrú chuť!

Videonávod

Najlepšie recepty na dnes