Nie je nič lepšie ako keď je chutné jedlo zároveň liekom. A ani to veľa nestojí :)
Potrebujeme:
čínsku kapustu
červenú repu
1 l vody
1-2 ČL soli
1 šálka cukru
1/2 šálky oleja
1/2 šálky octu
1 ČL nového korenia
4 – 5 ks bobkového listu
1 hlávku cesnaku
1 ČL koriandru
1 ČL klinčekov
Postup:
Čínsku kapustu si nakrájame na plátky a potom na malé kúsky. Červenú repu si ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Potom ju cez gázu odšťavíme do misky. Poriadne povytláčame, aby sme získali čo najviac šťavy.
Šťavou, ktorú sme získali, teraz polejeme kapustu.
Do hrnca si dáme vodu, nasypeme cukor, pridáme olej a povaríme za stáleho miešania, kým sa cukor nerozpustí. Potom pridáme ocot. Teraz vložíme do zálievky bobkový list, nasypeme klinčeky, koriander a korenie. Privedieme do varu.
Prikryte pokrievkou a chvíľu varte. Medzitým si pripravte cesnak. Ošúpte a nakrájajte. Nálev z hrnca precedíme cez sitko a pridáme nakrájaný cesnak.