plny-hrniec_transparent_negativ.png

Švédska BÁBOVKA z ovsených vločiek: Žiadna múka, cukor ani olej a vynikajúca chuť – zbláznila sa do nej celá rodina (RECEPT)!

Dezert na chudnutie, žiadna múka a žiadny olej!

Zdravá a mimoriadne chutná bábovka, ktorú pripravíte z pár bežných ingrediencií.

 

 

Dezert vhodný pre tých, ktorí si radi pochutnajú na sladkom, ale zároveň dbajú o svoje zdravie a štíhlu líniu.

Výnimočný recept na zdravý dezert z youtube kanála Fantastische Rezepte.

Dezert, ktorý proseje vášmu zdraviu!

Bábovka z ovsených vločiek bez cukru nie je len chutnou a lahodnou pochúťkou, ale ponúka aj rad zdravotných benefitov. Vďaka absencii pridaného cukru je vhodná pre tých, ktorí sa snažia obmedziť príjem cukru, napríklad diabetikov či ľudí s nadváhou.

Ovsené vločky, ktoré tvoria základ tejto bábovky, sú bohaté na vlákninu, ktorá podporuje trávenie a zanecháva pocit sýtosti. Zároveň obsahujú cenné minerály a vitamíny, ako sú horčík, železo, zinok a vitamíny skupiny B, ktoré sú dôležité pre celkové zdravie organizmu.

Okrem toho ovsené vločky pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu v krvi a regulujú hladinu cukru v krvi. Vďaka tomu je bábovka z ovsených vločiek bez cukru vhodnou voľbou aj pre ľudí s kardiovaskulárnymi ochoreniami a cukrovkou.

Na zdravú bábovku potrebujeme:

150 g ovsených vločiek

150 ml mlieka

2 vajcia

 

2 banány

1 ČL vanilkového extraktu

20  kakaového prášku bez cukru

5 g prášku do pečiva

štipku soli

30 g vlašských orechov

40 g tmavej čokolády bez cukru

20 ml horúceho mlieka

Na čaj:

plátky pomaranča

2 PL čierneho čaju

1 l vriacej vody

2 ČL medu

Postup:

Do misky nasypeme vločky. Nalejeme mlieko a premiešame.

Necháme odstáť 10 minút.

 

 

Do samostatnej misky rozbijeme vajcia.

Metličkou ich vyšľaháme a prelejeme do misky s ovsenými vločkami.

Ošúpané banány nakrájame na menšie kusy a pomelieme v mixéri (alebo roztlačíme vidličkou).

Banánovú zmes prelejeme do misky s ovsenými vločkami.

Pridáme vanilkový extrakt a premiešame.

V samostatnej miske zmiešame kakao s práškom do pečiva.

 

 

Kakao pridáme do zmesi. Ďalej pridáme štipku soli a zamiešame.

Formu vymastíme rastlinným maslom a nalejeme cesto.

Formu vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 30-35 minút pri teplote 180°C.

Orechy chvíľu opražíme na suchej panvici a potom nožom nasekáme.

 

 

Do misky s čokoládou nalejeme teplé mlieko.

Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Čokoládu nalejeme do cukrárskeho vrecka.

Po upečení necháme bábovku vychladnúť a vyberieme z formy.

Vrch ozdobíme čokoládou a nasekanými orechmi.

Pripravíme čaj: do nádoby vložíme nakrájané plátky pomaranča.

 

 

Pridáme med. Potom do sitka pridáme čierny čaj.

Zalejeme vriacou vodou a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes