Vynikajúca večera, ktorú pripravíte rýchlo a z ingrediencií, ktoré máte práve teraz doma.
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
Olivový olej
Soľ podľa chuti
Cesnakový prášok
150 – 200 g najemno strúhaného parmezánu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Korenie na pečené zemiaky
Postup:
Zemiaky umyjeme a nakrájame ako klasické hranolky. Zemiaky preložíme do misky a zmiešame so soľou, korením, olivovým olejom a cesnakovým práškom
Zemiaky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov, kým zemiaky nie sú upečené. 15-20 minút pred koncom pečenia posypeme zemiaky strúhaným parmezánom a premiešame. Upečené zemiaky posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.
Podávame s kyslou smotanou, alebo obľúbeným dressingom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: lecremedelacrumb