Výborné mäsko tentokrát vo výbornej omáčke na temešvárksy spôsob. Najlepšie chutia s ryžou.
Potrebujeme:
600 g bravčového stehna alebo karé nakrájaného na kúsky
300 g zelených fazuliek
100 g slaniny nakrájanej na kúsky
2 cibule
3-4 strúčiky cesnaku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 papriku
1 rajčinu
1 lyžičku rasce
200 ml kyslej smotany
2 lyžice hladkej múky
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Na panvici si najskôr opražíme slaninku. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a smažíme dosklovita. Pridáme predtlačený cesnak a rascu – všetko spolu restujeme len pár minút. Následne pridáme nakrájanú papriku, papradajku a restujeme ešte asi 7 minút. Potom pridáme mäso, soľ, korenie, podlejeme trochou vody, prikryjeme a necháme na panvici, kým mäso nezmäkne. Ak máme čerstvé zelené fazuľky, pridáme ich k mäsku skôr, aby stihli zmäknút, ak zavárané, pridáme ich až keď je mäsko mäkké.Kyslú smotanu zmiešame s trochou vody a múkou, rozmiešame a nalejeme na mäsko. Necháme ešte povariť pár minút a potom zložíme z plameňa, môžeme hneď servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)