Veľmi rýchle a výnimočne chutné jedlo z obyčajných zemiakov. Zemiakové krokety môžete podávať ako prílohu aj ako hlavný chod, keď si chcete pripraviť
rýchlu večeru.
Potrebujeme:
6 zemiakov
1 lyžičku soli
150 g šunky, nakrájanej na kocky
100 g tvrdého syra nakrájaného na kocky
20 g nasekanej pažítky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
½ lyžičky čierneho korenia
1 šálka hladkej múky
1 šálka strúhanky
4 vajcia
300 ml oleja
Postup:
Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme v 1 litri slanej vode domäkka. Scedíme rozmačkáme vidličkou, pridáme nasekanú šunku, syr, pažítku a premiešame.
Z hmoty formujeme fašírky, ktoré obaľujeme klasicky v torjobale a vyprážame v oleji dozlatista. Odstránime prebytočný olej pomocou servítky a podávame so zeleninou a obľúbenou omáčkou.