Vajíčková pomazánka je veľmi populárnym receptom, ktorý sa pravidelne objavujú na našom stole. Niet sa čomu diviť, napokon, ide o rýchly a veľmi chutný pokrm, ktorý poslúži ako skvelé pohostenie pre návštevy, či chutná večera s čerstvým pečivom. Najčastejšie sa do receptov na vajíčkovú pomazánku pridáva majonéza a to samozrejme poriadne nafúkne výslednú kalorickú hodnotu tohto jedla. My vám ukážeme skvelý tip, ako nahradiť majonézu za surovinu, ktorá dodá jedlu plnú a lahodnú chuť, je veľmi zdravá a obsahuje minimum kalórií. Hovoríme o avokáde – tropickú plodinu s mäkkou maslovou konzistenciou. Jej pridaním ku klasickému receptu získate tú najlepšiu vajíčkovú pomazánku.
Potrebujeme:
1 avokádo prekrojené na polovicu
6 vajec uvarených natvrdo
1 lyžicu vínneho octu
1 lyžičku dijonskej horčice
½ lyžičky soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
½ šálky najemno nakrájanej cibule
2 lyžice najemno nasekanej pažítky
Postup:
Vajcia nakrájame nadrobno a vnútro avokáda vyberieme a tiež nakrájame nadrobno. Obe ingrediencie preložíme do misky a zmiešame s ostatnými prísadami.