Výborný dezert pre malých aj veľkých maškrtníkov.
Potrebujeme:
500 ml mlieka
1 bal. čokoládového puding
150 g mliečnej čokolády
50 g masla
cukor podľa chuti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Biely krém:
2 tégliky kyslej smotany
150 g jemného tvarohu
1 bal. vanilkový cukor – príp. podľa chuti
Postup:
400 ml mlieka zmiešame s cca lyžicou cukru, rozlámeme do neho celú čokoládu a preložíme na plameň. Zahrievame a miešame, až kým sa čokoláda nerozpustí.
Vo zvyšnom mlieku si rozmiešame pudingový prášok. Keď je zmes na plameni tekutá, pridáme aj mlieko s pudingom. Varíme za stáleho miešania, kým zmes nezhustne.
Kým zmes vychladne, našľaháme si maslo, ktoré následne vmiešame do vyhladnutej pudingovej zmesi.
V ďalšej mise zmiešame kyslú smotanu s tvarohom a vanilkovými cukrami – tak pripravíme svetlý krém. Teraz už len stačí navrstviť svetlý a tmavý krém.
Na dno pohára dáme svetlý smotanový krém a naň tmavý krém . Dáme vychladiť a môžeme si pochutnávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)