Túto verziu milujem, je veľmi chutná, krémová a bez margarínu a vajec. Na tejto ruskej zmrzline fičíme celé leto. Podľa návodu si ju ľahko pripraví úplne každý. Na prípravu tejto zmrzliny vám stačia len 2 prísady, ak si chcete vytvoriť domácu ruskú zmrzlinu stačí, ak pridáte ešte 2 kusy tortových oblátok!
Potrebujeme:
200 ml kondenzovaného mlieka
500 ml smotany na šľahanie 33%
Postup:
Smotanu aj metličky šľahača je potrebné pred prípravou dobre vychladiť. Dajte ich teda aspoň na 15 minút do mrazáku – aj s miskou na šľahanie.
Potom klasicky zo šľahačky ušľaháme šľahačku a potom do nej postupne všľaháme po častiach aj kondenzované mlieko. Na dno plastovej misky uložíme jednu tortovú oblátku, navrstvíme zmrzlinu a prikryjeme druhou oblátkou. Dáme do mrazničky a necháme stuhnúť tak, aby sa zmrzlina dala dobre krájať. Môžeme plniť aj do kornútkov, alebo zmraziť aj bez oplátky, len ako čistú smotanovú zmrzlinu.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.