Krásna, šťavnatá ovocná torta na každú príležitosť. Zohnať čerstvé suroviny v dnešnej dobe nie je veru žiadny problém. Problém je iba v tej chuti.
Potrebujeme:
korpus:
vajcia 4 ks
kryšt.cukor 120 g
mlieko 2 PL
polohrubá múka 120 g
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
kakao 20 g
prášok do pečiva 2 káv. lyžičky
Na nepečenú verziu:
2 bal. kávových sušienok
2 lyžice rozpusteného masla
Krém:
1 l mlieka
5 plných lyžíc detskej krupice
4 plné lyžice vanilkového pudingu
1 hrnček práškového cukru
1 lyžica masla
Na vrch:
várová čokoláda + trocha oleja
Postup:
Celé vajíčka chvíľu šľaháme s cukrom, pridáme mlieko a vyšľaháme do bohatej hustej peny.
K múke pridáme kakao a prášok do pečiva, premiešame pridáme múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva – po lyžiciach a zároveň šľaháme.
Tortovú formu vymažeme maslom a položíme papier na pečenie, vystrihnutý na veľkosť spodnej časti formy – papier na pečenie sa mi neposúva a mám istotu, že cesto sa mi nedostane pod papier, papier znovu vymažem maslom a okraje vysypeme múkou, vlejeme pripravené cesto a pečieme pri teplote 160° C približne 20 min., ak budete potrebovať po skúške špajľou cesto dopiecť, prikryte vrch alobalom a nechajte dopiecť podľa potreby.
Na nepečnú verziu vtlačíme na dno formy rozdrvené sušienky zmiešané s maslom.
Mlieko zmiešame s cukrom, krupičkou a pudingom, zvaríme na hustú kašu, nakoniec vmiešame lyžicu masla. Premiešanú zmes nalejeme do tortovej formy a uhladíme. Necháme vychladnúť.
Korpus dáme do tortovej formy,po bokoch poukladáme prekrojené jahody, tak ako je na obrázku. Plnku natrieme na korpus a poukladáme ovocie podľa svojej chuti.
Polejeme hrubšou vrstvou čokolády. Dáme na pár hodín do chladničky.
Vrch torty si ozdobíme podľa vlastnej fantázie