Skvelý recept na plnené koláče, ktoré pripravíte na panvici. Môžete skúsiť sladkú aj slanú náplň.
Potrebujeme:
- Pšeničná múka hladká – 900 g
- Kefír – 500 ml
- Vajcia – 2 ks.
- Cukor – 2 polievkové lyžice
- Suché droždie – 9 g
- Soľ – 1 lyžička
- 100 g masla
Náplne:
- Zemiaková kaša
- Kapusta biela
- Čierne korenie (mleté) podľa chuti
- Slnečnicový olej
- Cibuľa – 1 ks.
- Masť, alebo maslo
Postup:
Rozpustite maslo a premiešajte s kefírom, vajcami, cukrom a soľou. Zmes by mala byť pri izbovej teplote alebo mierne teplejšia. Akonáhle je zmes pripravená, pridajte kvasnice a nechajte odstáť 10 minút.
Pripravte náplň. Do jednej várky môžete dať zemiakovú kašu s orestovanou cibuľkou a maslom, do druhe dusenú kapustu.
Potom cesto rozdeľte na porcie, rozvaľkajte, pridajte náplň, zaviňte a opäť trochu rozvaľkajte, mali by ste získať tvar loďky.
Vyprážajte koláče na panvici s trochou oleja z oboch strán dozlatista.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Koláče sú upečené za chvíľku, ak máte chuť, pokojne môžete vyskúšať aj sladkú náplň – napríklad lekvár, tvaroh…
Koláče sú upečené naozaj rýchlo a chutia vynikajúco. :-)