Nechcete sa púšťať do prípravy pečených dezertov, pretože nemáte dostatok skúseností? Máme pre vás skvelý tip na rýchlu a skutočne jednoduchú jablkovú roládu, ktorú zvládne hravo pripraviť aj začiatočník. Vyskúšajte ju raz a inú už robiť nebudete. Je vynikajúca!
Potrebujeme:
5-6 jabĺk
4 vajcia
120 g kryštálového cukru
120 g polohrubej múky
1 lyžičku prášku do pečiva
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
4 lyžice vody
Citrónovú šťavu
Štipku mletej škorice
Postup:
Jablká umyjeme, ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie, uložíme naň plátky jabĺk (viď. obrázok), pokvapkáme ich citrónovou šťavou a posypeme škoricou.
Pripravíme si jednoduché cesto. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny a postupne do hmoty všľaháme vodu, múku a prášok do pečiva. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne – po lyžičkách vmiešame do žĺtkovej zmesi.
Cesto navrstvíme na plátky jabĺk a uhladíme. Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút.
Upečené cesto vyberieme z rúry a necháme chvíľku vychladnúť na plechu. Potom opatrne vyberieme aj s papierom na pečenie a pretočíme – aby boli jablká navrchu. Roládu opatrne zrolujeme a necháme vychladnúť.
zdroj: coolinarika