My doma čevapčiči máme veľmi radi a robíme pravidelne, najradšej mám tento recept, priamo od kolegyne zo Srbska.
Potrebujeme:
200 g bravčové mäso
200 g hovädzie mäso
2 strúčiky cesnak
2 ks cibuľa
soľ
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
mleté čiere korenie
mletá červená paprika
majoránka
Postup:
Mäso pomelieme a premiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, prelisovaným cesnakom, soľou, korením a paprikou (ideálne je originálne balkánske korenie čubrica). Na pomúčenej doske z hmoty vytvarujeme valčeky so špajdlou v strede. Opekáme na panvici v oleji, pomocou špajdlí otáčame. Podlejeme trochou vody a dáme dopiecť do rúry.Podávame s varenými zemiakmi, horčicou a kolieskami cibule. Ak nechcete používať špajdlu, čevapčiči môžete piecť len na panvici, ja nechávam zapiecť aj v rúre, ale je to na vás. Ak robíte pokrm z bravčového mäsa, bude rýchlejšie hotový.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
autor: Jarka Valková