Nejde o koláč z klasického cesta, ale o sypaný, alebo mrvený koláč, pretože jeho základom je mrvenička. Koláčik je naozaj výborný a veľmi šťavnatý!
Potrebujeme:
Na posýpku:
600 g polohrubej múky
250 g práškového cukru
250 g Hery
1 vajce
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 vanilkový cukor
1 prášok do pečiva
Na puding:
1 l mlieka
2 vanilkové pudingy
4 lyžice cukru jahody (čerstvé, mrazené, zavárané)
Postup:
Z mlieka, pudingových práškov a 4 lyžíc práškového cukru uvaríme puding.
Z ostatných prísad vytvorte posýpku (zmiešame múku, práškový cukor, vanilkový cukor, vajce, heru aj prášok do pečiva). Na plech, vyložený papierom na pečenie, rozložte dve tretiny mrveničky, zalejte uvareným teplým pudingom, poukladajte jahodami a zasypte zvyšným množstvom mrveničky.
Pečte v stredne vyhriatej rúre 40 až 50 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)