Kuracie prsia sú veľmi jednoduché na prípravu, no má to jeden poriadny háčik. Väčšinou sa totiž počas pečenia veľmi vysušia a z rúry tak vytiahneme len suchú hmotu, ktorú nedokáže užuť ani človek s bezchybným chrupom. Chyba však nieje v mäso, ale v spôsobe akým ho pripravujeme. Ukážeme vám geniálny tip na prípravu perfektných kuracích pŕs. Je to jednoduchšie, ako si myslíte!
Potrebujeme:
4 lyžice soli rozpustené v 6 šálkach teplej vody
800 g kuracích pŕs (2 veľké kusy)
2 lyžice roztopeného masla
1 lyžičku hrubozrnnej soli
½ lyžičky cesnakového prášku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1/2 lyžičky čierneho mletého korenia
¼ lyžičky sladkej papriky
Postup:
Pripravíme si slaný nálev. Ak máme dostatok času. Zmiešame vodu izbovej teploty so soľou, necháme rozpustiť a potom do nálevu vložíme kuracie mäso. Uložíme na 4-8 hodín do chladničky.
Môžeme zvoliť aj rýchlejšiu verziu. Soľ rozpustíme v teplej vode (nie horúcej!) a ponoríme doň kuracie múso na 15- 20 minút. Nedávame do chladničky.
Rúru nastavíme na 230 stupňov a kuracie prsia vyberieme z nálevu. Dôkladne vysušíme papierovými utierkami. Mäso preložíme do zapekacej misy a potrieme rozpusteným maslom z oboch strán. Posypeme korením, soľou a vložíme na 15-20 minút do rúry.
Mäso by malo dosiahnuť teplotu 170 stupňov, takže ak ste ho mali v chladničke uložené v náleve, možno budete potrebovať dlhšiu dobu pečenia (cca 35 minút). Najjednoduchšie je použiť kuchynský teplomer na mäso.
Upečené kuracie prsia vyberieme z rúry, necháme odpočívať 5 minút a nakrájame na menšie kúsky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: tiphero