Nadýchaný korpus, kyslá smotana a ovocia – perfektná kombinácia na jeden lahodný a jemnučký koláčik. Odporúčam ochutnať, je to skutočne veľká dobrôtka.
Potrebujeme:
Cesto:
6 vajec
6 polievkových lyžíc práškového cukru
5 polievkových lyžíc polohrubej múky
1 prášok do pečiva
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 bal. pudingu (vanilkový)
citrónová kôra
trocha oleja
Na potretie:
2 tégliky kyslej smotany
1 tvaroh
1 lyžicu cukru
1,5 stužovača do šľahakčy
Na vrch:
Ovocie podľa chuti
Želatína:
2 bal. želatíny v prášku (farba ľubovoľná)
Vodu
Postup:
Piškótu urobíme tak, že všetky suroviny (okrem oleja) dáme do nádoby a ušľaháme. Čím dlhšie tým lepšie. Malo by nám zväčšiť objem minimálne 2-3 krát do peny, to je znamenie, že treba pridať olej – skutočne stačí len kvapka (tým cesto spadne). Dobré je primiešať prášok do pečiva až nakoniec, aby nestratil na účinnosti.
Vymastíme plech (obyčajný vysoký asi 3-4 cm) posypeme krupicou a cesto vlejeme na plech a dáme do rúry na 130 ° C a na takých 12 minút.
Keď máme v rúre, vezmeme všetky suroviny na potretie a zmiešame – necháme bokom odstáť.
Ovicie nakrájame na kúsky – drobné ovocie stačí len umyť.
Keď je piškóta hotová, necháme vychladnúť a rovnomerne ju potrieme smotanovou vrstvou, posypeme ovocím a nakoniec prelejmeme želatínou (tú pripravíme podľa návodu). Potom už necháme všetko len vychladnúť a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)