Pýtate sa, prečo chytrý? Pretože do rúry vložíte jednotné cesto a to sa počas pečenia rozdelí na 3 krásne oddelená vrstvy. Z rúry tak vyberiete perfektný zákusok, ktorý pripravíte jednoduchšie ako ktorýkoľvek rýchly koláčik.
Potrebujeme:
10 stredne veľký vajec
1 liter mlieka
300 g kryštálového cukru
200 g mletého maku
10 lyžíc polohrubej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
250 masla alebo margarínu
100 g bielej čokolády
Postup:
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny – šľaháme, kým sa cukor neroztopí a hmota zdvojnásobí svoj objem. Potom pridáme vychladnuté roztopené maslo a roztopenú bielu čokoládu.
Opatrne, za stáleho miešania pridáme do zmesi aj preosiatu múku, mak a mlieko.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý postupne – po lyžiciach – vmiešame do žĺtkovej hmoty.
Pripravíme si formu na pečenie (20 x 30) a navrstvíme do nej cesto.
Pečieme pri teplote 165 stupňov 1 hodinu a 10 minút. Koláčik musí byť na povrchu zlatistý a na niektorých miestach môže popraskať, ale to vôbec nevadí.
Po upečení sa môže zdať stredná vrstva akoby nedopečená a tekutá – avšak ako bude zákusok chladnúť, táto vrstva krásne stuhne.
Zákusok podávame dobre vychladený – najlepšie chutí priamo z chladničky.
Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika