Ak sa vám nechce piecť cesto, pokojne použite tortové oplátky, alebo medové pláty a salko zamiešajte až do krému. Jednoduchý a výborný recept.
Potrebujeme:
Potrebujeme na cesto:
- 100 g masla
- 400 g kondenzovaného sladeného mlieka
- 250 g hl. múky
- 2 vajcia
- 1/2 lyžičky jedlej sódy
- 1 lyžičku citrónovej šťavy
- 2 lyžičky kakaového prášku
Na smotanový krém:
- 300 g kyslej smotany
- 150 g práškového cukru
- hrsť nasekaných orechov
- čokolády na dekoráciu
Postup:
Maslo sa rozpustí a keď sa ochladí, zmiešame ho s kondenzovaným mliekom, vajcami a múkou (múky možno budete potrebovať viac, alebo menej, závisí od konzistencie cesta). Jedlá sóda sa zmieša s citrónovou šťavou a potom sa pridá kakaový prášok. Vypracujeme jednotné cesto, ktoré je rozdelené do troch častí, z ktorých každá sa pečie vo vyhriatej rúre s teplotou 180 ° C približne 30 minút.
Krém: Zmiešajte kyslú smotanu s práškovým cukrom. Naneste krém na prvý plát upečeného vchladnutého cesta, aplikujte ho lyžicu, potom posypte drvenými vlašskými orechmi. Takto vrstvíme, kým sa zložky nevyčerpajú. Vrch natrieme zvyšnou smotanou alebo vyšľahanou šľahačkou (aj boky) a ozdobíme strúhanou čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)