Dobrý deň, chcem podeliť o jeden úžasný zákusok od Nikol. Musím povedať, že pre našu rodinu je to najlepší zákusok na svete. Cesto vláčne, krém ľahký a ako čerešnička na torte je tá najlepšia karamelová poleva.
Potrebujeme:
cesto
6 vajec
6 lyžíc práškového cukru
2 lyžice oleja
6 lyžíc polohrubej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
polovica prášku do pečiva
tvarohový krém
Kocka masla – 250 g masla
100-150 g cukru práškového
šťava a kôra z polovice citróna,
2 tvarohy (ten vo vaničke) (ja pridávam ešte 3-4 lyžice kyslej smotany, ale nemusíte)
poleva
1 karamelové salko,
1 smotana na šľahanie 31%
Malinová marmeláda
Postup:
6 žĺtkov vymiešame so 6 lyžicami cukru, pridáme 2 lyžice oleja, ďalej múku zmiešanú s práškom a nakoniec do hmoty vmiešame sneh z vyšľahaných bielok.
dáme na plech vymastený a vysypaný hrubou múkou piecť na 180 stupňov. Upečený korpus potrieme marmeládou.
Na tvarohový krém si vymiešame zmäknuté maslo s práškovým cukrom a pridáme šťavu a kôru z citróna a 2, alebo pokojne 3 tvarohy.
Poleva: karamelové salko, si dáme do misky, vedľa v inej miske vyšľaháme dotuha 33% smotanu. Potom pridáme vyšľahanú smotanu do salka (zašľahávame postupne) dávam na chvíľu do chladničky a potom natrieme na buchtu, nikdy sa mi nestalo, že by poleva nebola dostatočne tuhá, aby nedržala :)
Necháme vychladiť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
celý recept aj s fotopostupom si môžete pozrieť TU