Veľkonočné sviatky si bez voňavých domácich pochúťok nevieme predstaviť. Každý rok pripravujeme napríklad aj tieto vynikajúce domáce maslové keksíky s džemom. Sú vynikajúce.
Potrebujeme (na 15 kusov):
100 g zmäknutého masla
40 g práškového cukru
1 bielok – izbovej teploty
1 bal. vanilkového cesta
160 g hladkej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžica džemu podľa chuti
Voliteľné: ½ lyžičky kukuričnéo škrobu
Postup:
Rúru nastavíme na 200 stupňov. Maslo vymiešame s cukrom a postupne pridáme bielok, múku a vanilkový cukor. Dôkladne vymiešame hladké cesto.
Cesto vložíme do cukrárenského vrecka a na plechu vystlanom papierom na pečenie tvarujeme ľubovoľné tvary – kvietky, hviezdice.
Do stredu navrstvíme trochu džemu (ak je džem príliš tekutý, môžeme doň pridať škrob, ktorý spôsobí, že džem zhustne) a vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 220 stupňov približne 12 minút, alebo kým povrch pečiva nie je zlatistý.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: liveinternet