Výborné a rýchle jedlo na dva spôsoby – s bravčovým aj kuracím mäsom. Určite si budete pochvaľovať!
Potrebujeme:
5 plátkov bravčové karé bez kosti (môžeme rozdeliť na 2 polovice)
100 g syr nastrúhaný
3 ks vajce
200 ml kyslá smotana
100 – 200 ml mlieko alebo sladkej smotany
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 strúčiky
cesnak
soľ
strúhanka
Postup:
Plátky mäsa nasolíme, vyklepeme a vyklepeme do nich strúhanku. Rezne poriadne namočíme v rozšľahnom vajíčku a sprudka opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji. Vyberieme z panvice a poukladáme vedľa seba na pekáč. Na každý rezeň dáme vrstvu najemno nastrúhaného syra. Kyslú smotanu rozriedime mliekom, pridáme roztlačený cesnak a polejeme zmesou prichystanou zmesou. Pekáč zakryjeme a dáme piecť na 30-40 minút na 200 stupňov.
2 verzia s kuracím mäsom
Ak pracujeme s kuracím mäsom, netreba ho ani obaľovať a presmážať. Ja len nakrájam na tenké plátky, pripadne zľahka naklepem. Osolím, okorením (odporúčam grilovacie korenie).
Uložíme na vymastený pekáč, alebo vyložený alobalom. Na každý kúsok uložím koliesko ananásu a potom pokračujem ako v predchádzajúcom prípade. Ak nemáte radi ananás, vyskúšajte plátok paradajky, cibuľu alebo huby.